ЕС настоява да има право на глас при евентуални преговори между Русия

...
ЕС настоява да има право на глас при евентуални преговори между Русия
Коментари Харесай

ЕС иска право на глас при преговори НАТО-Русия

ЕС настоява да има право на глас при възможни договаряния сред Русия и НАТО по въпросите на сигурността в Европа и ще си взаимодейства с НАТО и САЩ при всеки разговор с Москва. Това се споделя в изказване на висшия представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Борел признава, че европейската сигурност е под опасност. Брюксел се притеснява също от скупчването на съветски военни сили по границата с Украйна и в анексирания Крим, Същевременно Борел дефинира като значима стъпка предлагането на Северноатлантическия съюз за осъществяване на съвещание на Съвета НАТО-Русия в отговор на настояванията на Кремъл да бъдат предоставени гаранции на Москва от страна на членките на НАТО.

Припомняме, Русия изиска НАТО да не се разширява на изток, а молбите за участие в Алианса на Украйна и Грузия да бъдат отхвърлени.

От своя страна Вашингтон съобщи, че няма нападателни планове към Русия. По думите на говорителката на Белия дом Джен Псаки, Съединени американски щати са отворени за дипломатически полемики и взаимоотношение с Русия, само че съветската страна е тази, която има войнствена изразителност. От Държавния департамент означават, че Русия не се отхвърля от скупчването на войски по украинската граница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР